
ថ្ងៃ សុក្រ ទី ៩ ខែ មករា ឆ្នាំ ២០១៥
ធ្មេញរបស់អ្នកមិនរឹងមាំ វាអាចបណ្តាលមកពីកត្តាជាច្រើនយ៉ាង ប៉ុន្តែអ្វីដែលពិសេសនៅថ្ងៃនេះគឺ Everyday យើងសូមណែនាំនូវវិធីសាមញ្ញដែលមានប្រសិទ្ឋភាពបំផុតសំរាប់សុខភាពធ្មេញ និងឆ្អឹងរឹងមាំរបស់អ្នក ដោយមិនចាំបាច់ចំនាយលុយអស់ច្រើន។
វាជាបញ្ហាធំមួយសំរាប់អ្នក ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពធ្មេញ (រាក់សីុធ្មេញ, ក្លិនមាត់...) ព្រោះអ្នកត្រូវចំនាយពេលវេលា និងថវិកាច្រើនដើម្បីទៅជួបទន្តពេទ្យពិនិត្យធ្មេញជាប្រចាំ។ តោះ! សូមស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍នៃសំបកស៊ុតខាងក្រោម៖
តើសំបកស៊ុតមានផ្ទុកសារធាតុអ្វីខ្លះ?
សំបកស៊ុតផ្ទុកនូវជាតិរ៉ែជាច្រើនដែលអាចព្យាបាលធ្មេញប្រហោងរបស់អ្នកបាន។ ហើយជាពិសេសនោះ វាមានផ្ទុកនូវ ជាតិកាល់ស្យូម សំរាប់ធ្វើសុខភាពធ្មេញរបស់អ្នករឹងមាំ។ ហើយសារធាតុដទៃទៀត ដែលមានក្នុងសំបកស៊ុតមានខាងក្រោម៖
- ជាតិម៉ាញ៉េស្យូម
- ជាតិសីុលីខន
- ជាតិផូស្វ័រ
- ជាតិប៉ូតាស្យូម
- ជាតិសូដ្យូម
- ជាតិដែក
- ជាតិសាល់ហ្វើរើស (sulphurous)
- ជាតិអាលុយមីញ៉ូម ...។
តើសំបកស៊ុតអាចព្យបាលធ្មេញប្រហោងដោយរបៀបណា?
កត្តាចំបងជាងគេនោះគឺ ក្នុងសំបកស៊ុតមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូម ដែលជាធាតុមិនអាចខ្វះបានសំរាប់ធ្វើឲ្យធ្មេញរឹងមាំ។ សមាសភាពនៃសំបកស៊ុតគឺ វាស្រដៀងទៅនឹងធ្មញរបស់យើងដែរ គឺវាមានតួនាទីជួយឲ្យធ្មេញរបស់អ្នកផលិតជាតិរ៉ែឡើងវិញ និងជួយបំពេញកន្លែងចន្លោះប្រហោងនៃធ្មេញរបស់អ្នក ដោយធ្វើឲ្យធ្មេញកាន់តែមានភាពរឹងមាំ។
របៀបប្រើសំបកស៊ុតឲ្យមានប្រយោជន៍ តាមវិធីងាយៗ៖
- យកសំបកស៊ុតដាក់ក្នុងទឹកកំពុងពុះប្រហែល ៥ នាទី ដើម្បីសំលាប់មេរោគដែលមានក្នុងសំបក
- ហាលថ្ងៃឲ្យស្ងួត និងបុកវាក្នុងត្បាល់បុក (ម៉ាសីុនកិន) ឲ្យម៉ដ្ឋ
- ទទួលទានវា ក្នុងមួយថ្ងៃកន្លះស្រាបព្រាបាយ ដោយលោកអ្នកអាចយកវាមកផ្សំដាក់ក្នុងម្ហូបអ្វីក៏បាន។ លោកអ្នកអាចយល់ដាក់ក្នុងទឹកផឹក, នំភីហ្សាន៍ សំខាន់គឺលោកអ្នកយកវាមកបរិភោគ។
វាជាបញ្ហាធំមួយសំរាប់អ្នក ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពធ្មេញ (រាក់សីុធ្មេញ, ក្លិនមាត់...) ព្រោះអ្នកត្រូវចំនាយពេលវេលា និងថវិកាច្រើនដើម្បីទៅជួបទន្តពេទ្យពិនិត្យធ្មេញជាប្រចាំ។ តោះ! សូមស្វែងយល់ពីអត្ថប្រយោជន៍នៃសំបកស៊ុតខាងក្រោម៖
តើសំបកស៊ុតមានផ្ទុកសារធាតុអ្វីខ្លះ?
សំបកស៊ុតផ្ទុកនូវជាតិរ៉ែជាច្រើនដែលអាចព្យាបាលធ្មេញប្រហោងរបស់អ្នកបាន។ ហើយជាពិសេសនោះ វាមានផ្ទុកនូវ ជាតិកាល់ស្យូម សំរាប់ធ្វើសុខភាពធ្មេញរបស់អ្នករឹងមាំ។ ហើយសារធាតុដទៃទៀត ដែលមានក្នុងសំបកស៊ុតមានខាងក្រោម៖
- ជាតិម៉ាញ៉េស្យូម
- ជាតិសីុលីខន
- ជាតិផូស្វ័រ
- ជាតិប៉ូតាស្យូម
- ជាតិសូដ្យូម
- ជាតិដែក
- ជាតិសាល់ហ្វើរើស (sulphurous)
- ជាតិអាលុយមីញ៉ូម ...។
តើសំបកស៊ុតអាចព្យបាលធ្មេញប្រហោងដោយរបៀបណា?
កត្តាចំបងជាងគេនោះគឺ ក្នុងសំបកស៊ុតមានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូម ដែលជាធាតុមិនអាចខ្វះបានសំរាប់ធ្វើឲ្យធ្មេញរឹងមាំ។ សមាសភាពនៃសំបកស៊ុតគឺ វាស្រដៀងទៅនឹងធ្មញរបស់យើងដែរ គឺវាមានតួនាទីជួយឲ្យធ្មេញរបស់អ្នកផលិតជាតិរ៉ែឡើងវិញ និងជួយបំពេញកន្លែងចន្លោះប្រហោងនៃធ្មេញរបស់អ្នក ដោយធ្វើឲ្យធ្មេញកាន់តែមានភាពរឹងមាំ។
របៀបប្រើសំបកស៊ុតឲ្យមានប្រយោជន៍ តាមវិធីងាយៗ៖
- យកសំបកស៊ុតដាក់ក្នុងទឹកកំពុងពុះប្រហែល ៥ នាទី ដើម្បីសំលាប់មេរោគដែលមានក្នុងសំបក
- ហាលថ្ងៃឲ្យស្ងួត និងបុកវាក្នុងត្បាល់បុក (ម៉ាសីុនកិន) ឲ្យម៉ដ្ឋ
- ទទួលទានវា ក្នុងមួយថ្ងៃកន្លះស្រាបព្រាបាយ ដោយលោកអ្នកអាចយកវាមកផ្សំដាក់ក្នុងម្ហូបអ្វីក៏បាន។ លោកអ្នកអាចយល់ដាក់ក្នុងទឹកផឹក, នំភីហ្សាន៍ សំខាន់គឺលោកអ្នកយកវាមកបរិភោគ។
ស្វែងយល់បន្ថែមពីវីដេអូ៖
--------------------
Click youtube
------------------
Source:Everyday.com.kh
0 comments:
Post a Comment